صادرات فرنچ فرایز به عراق یکی از بزرگترین معاملات تجاری بین المللی ایران است. کشور عراق جزء بزرگترین خریدارن و مصرف کنندگان سیب زمینی نیمه آماده میباشد.
در ایران گریدها و آنالیزهای متفاوتی برای خلال سیب زمینی در نظر میگیرند. فرنچ فرایزهای تولید شده در استانهای مختلف ایران با برندهای گوناگونی در بازار داخلی و صادراتی با یک دیگر رقابت میکنند؛ رقابت آنها بر سر کیفیت و قیمت است.
تمامی مشتریان میدانند که خلال تولید شده از سیب زمینی رقم آگریا با کیفیتترین نمونه در میان سایر رقمها میباشد.
نحوه صادرات فرنچ فرایز به عراق
تولیدکنندگان داخلی به طور معمول به صورت داخلی و درب کارخانه محصولات خود را میفروشند. مشتریان عراقی از طریق واسطهها و شرکتهای بازرگانی که دارای کارت بازرگانی هستند، خرید خود را انجام میدهند.
در عصر حاضر دیگر مانند گذشته که خریدها و معاملات به شکل سنتی یعنی به صورت حضوری انجام میشد، نیست. بلکه امروزه اکثر معاملات تجاری از طریق اینترنت و به صورت غیر حضوری صورت میگیرد.
صادرات فرنچ فرایز به عراق نیز به همین شکل در حال انجام است. تولیدکنندگان به صورت معمول، تصاویر محصول، نوع بسته بندی و همچنین آنالیز آزمایشگاهی سیب زمینی نیمه آماده را از طریق پیام رسانها برای خریداران ارسال میکنند.
شاید با خود بگویید چطور میتوانند کیفیت محصول را از روی تصویر تشخیص دهند؟
در پاسخ به این سوال باید گفت که تمامی مواد غذایی که در کارخانهها به صورت صنعتی تولید میشوند، دارای برگه آزمایش یا همان آنالیز هستند؛ در این برگه درصد هر ماده و ترکیبات آن نوشته شده است؛ که بر اساس این اطلاعات میتوان تشخیص داد که آیا این محصول دارای کیفیت مناسب است یا خیر.
مقاله پیشنهادی: فروش کارخانه ای فرنچ فرایز
سیب زمینی نیمه آماده منجمد با کیفیت تضمینی
در بالا شرح داده شد که در معاملات از راه دور و غیر حضوری، به چه صورت کیفیت موادغذایی خریداری شده را بررسی میکنند.
تولید کننده فرنچ فرایز، آنالیز محصول صادراتی خود را برای مشتری عراقی ارسال میکند و به این طریق به مشتری اعلام میکند محصولی که به دست او میرسد، کیفیت آن برابر با برگه آزمایش است.
در صورتی که سیب زمینی نیمه آماده منجمدی که به دست مشتری میرسد مطابق با نمونه آنالیز نباشد، تولیدکننده ضامن خسارت مشتری است. در دنیای تجاری امروز، اکثر معاملات به این صورت انجام میشود.
بیشتر بخوانید: فروش بی واسطه خلال سیب زمینی منجمد
ایران جزء بزرگترین تولیدکنندگان فرنچ فرایز
کشورهای زیادی در جهان وجود دارند که علاوه بر تولید سیب زمینی خام، در صنایع تولید سیب زمینی نیمه آماده منجمد نیز فعالیت دارند.
طبق اطلاعاتی که سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد، یعنی سازمان فائو، منتشر کرده است، چین بزرگترین تولید کننده سیب زمینی خام است. بعد از چین، هند و روسیه بزرگترین تولیدکنندگان سیب زمینی میباشند.
بر اساس آمار رسمی، ایران در جایگاه سیزدهم این رده بندی قرار دارد؛ که علاوه بر تولید ارقام مختلف سیب زمینی خام که در استانهای مختلفی از جمله اردبیل، همدان، گلستان، اصفهان و غیره کشت میشود، دارای صنایع تبدلی در این حوزه نیز میباشد.
ایران علاوه بر تولید و صادرات سیب زمینی خام، در تولید و صادرات فرنچ فرایز به کشورهای همجوار مانند عراق نیز سردمدار است.
ایران اولین و بزرگترین تولید کننده سیب زمینی و فرنچ فرایز در خاورمیانه بوده و در میان کشورهای اسلامی در تولید سیب زمینی خام بعد از بنگلادش قرار دارد.
در تولید فرنچ فرایز با انواع برشهای کلاسیک، مکعبی، زیگزاگی، ورقهای ما با کشورهایی مانند چین، بلژیک و ترکیه رقابت میکنیم.
تولیدکنندگان سیب زمینی خام و سیب زمینی نیمه آماده
سیب زمینی دارای گونههای مختلفی میباشد که در زمانهای مختلفی کشت میشوند. به طور میانگین در هر هکتار، 22 تن سیب زمینی برداشت میگردد.
برای مثال: سیب زمینی خام بهاره در شهرهایی مانند گرگان، اصفهان، اردبیل و جیرفت کشت میشود.
نوع تابستانه آن بیشتر در مناطق بهار، طارم، بجنورد و عجبشیر کاشته میشود؛ نوع زمستانه نیز در لامِرد، کهنوج و لار به زیر کشت میرود.
در تولید سیب زمینی خام، استان همدان در مقام اول و استان اردبیل در مقام دوم قرار دارد. حجم قابل توجهی از این تولیدات در صنایع تبدیلی فرنچ فرایز مصرف میگردد و در نهایت به کشورهای عراق، روسیه، ارمنستان، ترکیه و غیره صادر میشود.
مقاله پیشنهادی: قیمت خلال سیب زمینی منجمد (درب کارخانه)
مشتریان صادراتی سیب زمینی نیمه پخت ایران
طبق آمار سازمانهای جهانی، سیب زمینی یکی از سبزیجاتی است که باعث اشتغالزایی برای هشتصد میلیون نفر در جهان شده است.
در ایران نیز حدود 50 هزار کشاورز سیب زمینی تولید میکنند و در کنار کشاورزی، صنایع تبدیلی و سازمان حمل و نقل نیز رونق گرفتهاند.
مشتریان صادراتی سیب زمینی خام و فرنچ فرایز منجمد ایرانی، کشورهای عراق، افغانستان، ترکیه، روسیه و ترکمنستان هستند.
صنایع غذایی زرین فرنچ فرایز به عنوان یکی از تولیدکنندگان سیب زمینی نیمه آماده در ایران مفتخر به همکاری با مشتریان داخلی و تجار بین الملی زیادی است.
این مجموعه با استفاده از دستگاههای روز دنیا اقدام به تولید سیب زمینی نیمه آماده زیگزاگی یا شیاردار، فرنچ فرایز خلالی مکدونالدی و سیب زمینی منجمد زاپاتا کرده است.
نمونههای متنوع دیگری در ایران تولید میشود که شامل مدلهای مکعبی، توپی و ورقهای میباشد. در تولید فرنچ فرایز نیمه آماده به طور کلی بهتر است از سیب زمینی رقم آگریا استفاده شود.
این رقم به دلیل درصد بالای ماده خشک، کم بودن میزان رطوبت و نشاسته، گونه مناسبی برای تولید خلال نیمه پخت میباشد.
استانهای اردبیل و همدان بزرگترین تولیدکنندگان سیب زمینی آگریا در ایران هستند که گونه آگریا کشت شده در استان اردبیل به دلیل شرایط آب و خاک مناسبی که این استان دارد، از کیفیت بالاتری برخوردار است.
صنایع زرین فرنچ فرایز برای تولید محصولات خود از سیب زمینی آگریا اردبیل استفاده میکند.
فرنچ فرایز تولید شده باید در دمای منفی 18 درجه سانتیگراد نگهداری شود؛ به همین دلیل برای ارسالهای داخلی و یا صادرات به کشورهای عراق، ترکیه و سایر کشورها، باید از ماشینهای دارای یخچال استفاده شود.