در دنیای امروز، با زندگی پرمشغله و کمبود زمان، استفاده از مواد غذایی فریزری از جمله سیبزمینیهای نیمه آماده و منجمد به عنوان جزء اصلی غذاها برای بسیاری از افراد رایج شده است.
این محصولات زمان زیادی از آشپزی را برای ما کاهش داده و به ما این امکان را میدهند که با سرعت و به راحتی غذاهای خوشمزه بپزیم. اما نگهداری صحیح این مواد غذایی در فریزر بسیار حیاتی است؛ چراکه از فساد و کاهش ارزش غذایی آنها جلوگیری میکند.
مواد غذایی و سیب زمینی نیمه آماده منجمد چه زمانی فاسد میشوند؟
گوشتها، تخم مرغ، لبنیات و همچنین برخی سبزیجات که دارای مواد مغذی فراوان و آب و رطوبت بالا هستند، سریعتر فاسد میشوند. نگهداری طولانی مدت برخی از این مواد مثل گوشت و سبزیجاتی مثل سیب زمینی نیمه آماده بهتر است در فریزر انجام شود. دمای پایین یکی از عواملی است که از فساد زودرس جلوگیری میکند.
سیب زمینی نیمه آماده فریز شده خاصیتی هم دارد؟
اگر بخواهیم فرنچ فرایز خلال شده را بررسی کنیم، سلولهای سیب زمینی خرد شده هنگام خرد شدن آسیبهایی میبینند و به مرور زمان مواد معدنی و ویتامینهای خود را از دست میدهند.
برای اینکه خاصیت خلالهای سیب زمینی، کمتر از بین برود، بهتر است بلافاصله پس از خردکردن و نیم سرخ کردن، آنها را منجمد و فریز کنید تا شرایط لازم برای رشد باکتری و برخی مواد مضر بر روی خلالها ایجاد نشود و به کمترین حد ممکن برسد.
تیره و بد رنگ شدن و حتی کدر بودن رنگ سیب زمینی منجمد یا نیمه آماده دلیلی بر کهنه بودن آنها میباشد. مادهای به نام کلروفیل در سبزیجات و صیفیجات موجود است؛ به مرور زمان و با توجه به شرایط نگهداری سیب زمینی نیمه آماده و منجمد این مواد تغییر رنگ میدهند و باعث تیره شدن محصول میشوند.
یکی از مراحل تولید سیب زمینی نیمه آماده، نشاسته گیری است؛ که در آن سیب زمینی نیمه خام، نشاسته گیری میشود تا در مراحل تولید، رنگ آن کدر و تیره نشود.
نکات مهم در مورد نگهداری سیب زمینی نیمه آماده در فریزر
درجه حرارت فریزر: یکی از عوامل بسیار حیاتی در نگهداری بهینه خلال نیمه آماده در فریزر، دمای فریزر است. برای حفظ کیفیت و ایمنی محصولات، دمای مناسب باید حدوداً 18- درجه سانتیگراد باشد. این دما جلوگیری از رشد باکتریها و فساد زودرس محصولات را تضمین میکند.
بستهبندی مناسب: سیبزمینیهای نیمه آماده باید به گونهای بستهبندی شوند که هوا و رطوبت نتواند به آنها نفوذ کند. بستهبندی مناسب از تماس با هوا جلوگیری کرده و سبب حفظ تازگی و کیفیت محصولات میشود.
جلوگیری از سوختگی فریزری: سوختگی فریزری باعث فساد مواد غذایی در فریزر نمیشود؛ اما باعث تغییر طعم و رنگ آنها میشود و طعم و تازگی خود را از دست میدهند.
برای در امان نگه داشتن سیب زمینی نیمه آماده، درب بسته بندی آنها را محکم کنید و در فریزر منجمد کنید. ورود هوا به داخل بستههای سیب زمینی خلال شده باعث تغییر رنگ و ایجاد لکه بر روی آنها میشود.
توجه به تاریخ انقضاء: هر بسته سیب زمینی نیمه آماده باید دارای تاریخ انقضاء مناسب باشد. اطمینان حاصل کنید که از مواد با تاریخ انقضاء مناسب استفاده میکنید.
استفاده بهینه از فضای فریزر: سعی کنید طبقههای فریزر را با بستههای مواد غذایی پُر نکنید؛ بلکه به اندازهای فضای خالی باقی بگذارید تا هوا به راحتی جابهجا شود و بستهها زودتر منجمد شوند.
ایمنی غذایی: برای حفظ ایمنی غذایی، سیبزمینیها را به مرور زمان از فریزر خارج کرده و به سرعت آماده و مصرف کنید. همچنین، در هنگام آمادهسازی مواد، به نکات ایمنی غذایی دقت کنید تا فساد مواد غذایی به حداقل برسد.
نگهداری مداوم: سیبزمینیها را در فریزر نگهداری کنید و از نگهداری طولانی مدت خارج از فریزر پرهیز کنید. این تدابیر به حفظ کیفیت و طعم سیبزمینیها کمک خواهد کرد.
توجه دارید که شرایط نگهداری سیبزمینی نیمه آماده در فریزر متفاوت از شرایط نگهداری سیبزمینی سرخ شده در یخچال است. برای مطالعه در مورد روش نگهداری سیبزمینی سرخ شده، میتوانید مقالات ما را دنبال کنید.
در رابطه با سیب زمینی منجمد و نیم پز شده چه میدانید؟
فرنچ فرایزهای نیم پز شده منجمد، در واقع جزء بهترین و راحتترین مواد اولیه برای پخت و پز هستند. همچنین اینکه سیب زمینیهای نیمه آماده بعد از سرخ شدن، خود یک غذای فست فودی به حساب میآیند که بسیار پر طرفدار هستند.
البته باید در مصرف سیب زمینی سرخ کرده یا فرنچ فرایز میانه روی کنید؛ چرا که چرب بودن آنها به دلیل جذب بالای روغن میتواند مشکلات قلبی و عروقی، فشار خون و چاقی را ایجاد کند.
در مقایسه سیب زمینی نیمه آماده و منجمد با سیب زمینی خام تازه در مییابیم که تفاوتی در مواد مغذی و ویتامینها ندارند. بهتر است که سیب زمینیها در مصرف خانگی به صورت تازه استفاده شوند؛ اما در رستورانها و فست فودها، نگهداری سیب زمینی نیمه آماده منجمد در فریزر میتواند به سرعت عمل بالاتر کمک کند. درخصوص خرید خلال سیب زمینی فریز شده بیشتر بخوانید.
با راه افتادن خطوط تولید فرنچ فرایزهای نیمه آماده، کار رستورانها و اغذیه فروشیها راحتتر و سرعت بیشتری در تهیه سفارشات ایجاد شد.
اما یکی از دغدغههای اصلی این رستوران داران، چگونگی نگهداری سیب زمینی نیمه آماده و منجمد میباشد.
داشتن یک یخچال که دمای مناسبی را برای نگهداری و فریز کردن فرنچ فرایز داشته باشد، میتواند از نظر اقتصادی برای شما بسیار بصرفهتر باشد؛ چرا که در هر خرید میتوانید حجم بالاتری را سفارش دهید و هزینه حمل و نقل کمتری نیز پرداخت نمایید.
نکات پایانی
هر ماده و غذایی که دارای روغن و چربی باشد ممکن است بوی نامطبوع یخچال یا بوی مواد غذایی دیگر که در فریزر هستند را به خود جذب کند.
بنابراین برای نگهداری سیب زمینی نیمه آماده و منجمد بهتر است خلالها را در پاکتی نگهداری کنید که هوایی به داخل راه نمیدهد؛ همچنین سعی کنید آنها را دور از ماهی، مرغ و گوشت نگه داری کنید.
در زمان مصرف فرنچ فرایزها برای باز کردن یخ سیب زمینیهای خلال شده هیچ وقت از روغن داغ استفاده نکنید؛ این کار ممکن است سبب ایجاد یک لایه سمی بر روی سطح سیب زمینی شود که باعث ایجاد مشکلات کبدی خواهد شد.